Mer information om vårt sortiment av almanackor

De allra flesta almanackor har även plats för dig att anteckna, planera och komma ihåg viktiga händelser som inträffar under året. Du kan exempelvis använda almanackan för att anteckna det som sägs under viktiga möten, planera in aktiviteter eller komma ihåg en vän eller familjemedlems födelsedag.

Det är dock inte enbart insidan av en almanacka som kan skilja sig åt, även en almanackas utseende kan skifta. Det finns exempelvis väggalmanackor som oftast är stora och hängs upp på väggen, vilket gör att de lämpar sig utmärkt för användning i hemmet, kontoret eller annat utrymme där du ofta vistas. Det finns även fickalmanackor, som namnet antyder, ryms i din ficka vilket gör att du enkelt kan bära almanackan med dig vart du än går. Detta betyder att du alltid har full kontroll och tillgång till dina anteckningar, planer och kom ihåg notiser.

Utöver detta kan almanackorna också vara sammansatta på olika sätt. De kan exempelvis vara spiralbundna, vilket betyder att almanackans blad är hopsatta med en spiral i metall eller skyddad och förstärkt plast. De kan även vara inbundna, vilket betyder att almanackan har ett hårdare omslag där innehållet är fastbundet i omslaget med tråd.

Förutom de traditionella almanackorna finns även mer moderna, specialalmanackor som exempelvis lärarkalendrar, bokningsjournaler och kontorskalendrar.

Lärarkalendrar passar utmärkt för lärare i skolan då den innehåller årsplaner, schema, telefonlista, namnlista, elevförteckning, betygstabell, provresultat, elevfrånvaro med mera. Bokningsjournaler passar utmärkt för företaget som hanterar många bokningar, då den innehåller detaljerad tidsplanering med kvartsindelning. Kontorskalendrar passar utmärkt för både chefen och den anställde då den innehåller årsplaner, blankettdel med kassabok, att göra, körjournal, budget, anteckningssidor, telefonregister med mera.

Almanackor

En almanacka är kort och gott ett register av dagarna under ett helt år. Almanackor finns i olika indelningar och kan vara indelade i månadsvis, veckovis eller dagsvis. I en almanacka kan man även hitta annan viktig information som exempelvis helgdagar och namnsdagar, men också när det är dags att ställa om klockan till sommartid respektive vintertid. I vissa almanackor kan man till och med få information om historiska händelser som inträffade just den dagen. Vi erbjuder därför ett brett sortiment av praktiska almanackor från välkända varumärken såsom Burde.